7 dingen die je moet weten over de opleiding tot yogadocent


Categories :

Deze drie woorden kunnen een hele reeks gevoelens vertegenwoordigen: mysterie van het onbekende, opwinding, angst, angst, passie, enzovoort. Ik voelde al deze emoties terwijl ik wankelde bij het idee om yogaleraar te worden.

Nu ik leraar ben, voel ik nog steeds dezelfde emoties. De yogawereld is een nooit eindigende cyclus van evolutie en groei die altijd enorm veel emoties zal voortbrengen!

De wereld wordt één yogales tegelijk een betere plek.

En dat is het mooie ervan: je groei houdt nooit op, de yoga-industrie verandert voortdurend en de wereld wordt yogales voor yoga een betere plek.

Voor veel yogi’s merken we dat we meer willen. We houden van onze yogastudio en leraren, we houden van onze thuisoefeningen en we houden van onze yogagemeenschap.

Maar te midden van al deze liefde schuilt een nieuwsgierigheid om meer te weten. En dit ‘meer’ is waar deze drie woorden in het spel komen: yoga lerarenopleiding. . .

Als je een yogalerarenopleiding overweegt, begin dan hier:
Als je geïnteresseerd bent in de yoga-lerarenopleiding (YTT), raad ik je ten zeerste aan om te beginnen met veel nadenken en onderzoek doen.

Bepaal eerst van welke yogastijl je houdt en welke je wilt onderwijzen. Dan is er nog het type training op basis van je schema, hoe je het beste leert, etc. yoga Bepaal of je een intensieve training gaat doen of een meer gespreide versie.

Doe onderzoek naar docenten, programma’s en studio’s en probeer ze te ontmoeten of te interviewen. En zet je er dan voor in! (Lees deze bronnengids over online yoga-lerarenopleidingen.)

Ik weet dat je enthousiast bent en al aan het onderzoeken bent waar en hoe en wanneer je yogaleraar kunt worden, maar laten we even pauzeren. Wat je niet zult vinden in de FAQ-sectie of in de About-sectie is dit: De waarheid over de yogalerarenopleiding. Deze YTT-programma’s moeten worden geleverd met een waarschuwingslabel:

Wanneer je voor het eerst yoga leert lesgeven, is het absoluut noodzakelijk om je innerlijke stem te vinden. Het klinkt misschien raar in eerste instantie. Te hoog. Te zacht. Te ruig. Te monotoon. En dat is allemaal OK.

In de huidige samenleving waarin sms’en en e-mail de belangrijkste vorm van communicatie zijn, komt het maar al te vaak voor dat we urenlang niets zeggen. Het is raar en onnatuurlijk. Dus als je wordt gevraagd om voor een groep mensen te spreken tijdens je lerarenopleiding, kan het overweldigend en eng zijn!

Het is waar: je zult voor je YTT-collega’s moeten staan en hen door een yogapraktijk moeten leiden. Schroom niet voor deze ervaring. Het is een mooie kans om te leren, zelfvertrouwen te krijgen en zelfstandig en samen met je collega’s te groeien.

Vind het tijdens je training in jezelf om JOUW stem te spreken en JOUW emoties luid en trots te projecteren. Na verloop van tijd en door oefening ontwikkelt elke persoon zijn unieke identiteit. Het kan op natuurlijke wijze gebeuren, maar het kan ook maanden van oefening vergen.

Wat het scenario ook is, geniet van elke hapering, fout en verlies voor woorden. Het is op die momenten dat je verandering, groei en je transformatie naar yogaleraar ervaart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *